неділя, 11 квітня 2021 р.

12 Квітень- День Космонавтики

 12 Квітня 1961 року погода не дуже відрізнялась від сьогоднішньої-прохолодно,невеличкий вітер,але узбіччя були вже в зеленому ,оксамитному вбрані. Шістдесят років пройшло з того ранку. Не пам'ятаю голосу диктора із вуличного динаміка але запам'ятав враження від дитячих своїх відчуттів-я обвів поглядом вулицю,хмарки,що пропливали над головою і  зловив себе на думці,що треба запам'ятати цю картину...світу того дня. Не було "кидання шапок", криків ура,як це подавали з часом радянські ЗМІ-вулиця містечка,що на Поділлі, була пуста-люди були в роботі...на городах,в полі,-бо ж весна. Навіть прізвище першої людини,що побувала в "космосі"-Гагарін,Юрій...не значили тоді для мене нічого особливого. Головне-це те,що ми ЗМОГЛИ. З часом було усвідомлення,що Світ увійшов в Нову епоху-еру покорення Долі. Здавалось,що Ракети доставлять нас в Нові Світи-Марс,Венеру,..до таємниць Будови Всесвіту,що Людина-майже Творець своїх Життів. Дійсно,Астрономія збагатилась інструментами Космонавтики, орбітальними Телескопами,ідеями Можливостей,що Людство може все!  Що ж тепер? А тепер на орбіті бігають і нишпорять військові Орбітальні станції,несуть на своєму борту гармати і імпульсні бойові лазери,слідкують,яка дивізія і куди перекидає танкову  колону і,Слава Богу,бачимо і розуміємо,хто і коли,де Почав військову провокацію....Та все ж...Та все ж..Ми,люди,з захопленням спостерігали,як perseverance почав свою захоплюючу подорож по незнайомій поверхні, приймали гравітаційні хвилі після вибуху НАДНОВОЇ і детектували масу нейтрино та ще багато чого...А починалось це шістдесят років тому...А може раніше? Тоді,коли людство усвідомило себе ЛЮДСТВОМ?


Уроки в 👉10-му класі відбудуться в форматі ZOOM форматі  
o  9-25    ID 750 4531 0893   password   7Z4uvf
o  10-30 ID750 1760 4330      password  QeaZ2n
 Перший із двох уроків присв'ячений розв'язку задач з теми "Рівняння стану газу. Газові закони. Графіки
Другий урок розглядає( Одна-дві задачі). Далі Тест,код якого я вкажу ТУТ Z6NR94
Не забути здати Звіт Лабораторної роботи.
Домашня робота. Вправа 29 і Вправа 30.


Урок в 11 класі пройде у форматі Розв'язання задач на такі теми

ID 770 4228 8825 password 6YJGBT 

  • Будова атому;(потренуйтесь)
  • період напіврозпаду;
  • енергетичний вихід ядерних реакцій; 
  • реакції зсуву;
  • пояснення до виконання лабораторної роботи "Треки елементарних часток" 

Дом.завдання Вправа 41,Параграф 42. 

  






 

2 коментарі:

  1. Добрий ранок,Олександр Яковлевич,мене не буде весь цей тиждень,я буду за кордоном,мені можна буде потім якось написати тест?
    Полуянова Аня

    ВідповістиВидалити

Зауваження

17 Травня

Україна Є і Буде. Посилання для Єгора   мультитест  Завдання за темами мультитесту онлайн – сайт ЗНО.Освіта.UA (osvita.ua) Розклад Уроків фі...

Вибране